Opbevar dine våben i et godkendt våbenskab

Hvis du ejer et våben, så er du forpligtet til at skulle opbevare dem forsvarligt i et godkendt våbenskab. Lige nu kan du finde et stort udvalg af våbenskabe til at opbevare dine luftgeværer, haglgeværer, våbenskab til pistol og andre våben. Udvalget indeholder alt fra et våbenskab med hylder til uden hylder, modeller der har kapacitet fra 5-16 våben. Det som alle skabene har tilfælles er, at de er godkendt til en sikker og lovpligtig opbevaring. Våbenskabene er helt specielt indrettet til at skulle opbevare våben. Det er dog også muligt at finde våbenskabe, der indeholder hylder, der har plads til opbevaring af ammunition og andet udstyr og tilbehør. Et våbenskab vil derfor oftest være indrettet med plads og våbenholdere til stående våben, en hylde til ammunition og en sikkerhedslås. Har du derfor et våben, men ikke noget våbenskab? Så skynd dig ind i det store udvalg og få fat på et godkendt våbenskab.

Hvilke regler gælder for et godkendt våbenskab?

Når man opbevarer et eller flere våben på ens matrikel, så er det lovpligtigt at opbevarer dem i et godkendt våbenskab. Det gælder uanset om det er et våbenskab til pistol, haglgevær, luftgevær eller noget helt andet. Der er også regler for våbenskab, der skal overholdes for at det kan blive godkendt. Et godkendt våbenskab træder først i kraft når det har nået et bestemt sikringsniveau. Det skal også kunne boltes fast til en væg eller gulv eller noget andet, hvis det vejer under 100 kg. Så er det også vigtigt at nøglerne opbevares et sikkert og forsvarligt sted, så alle ikke har mulighed for at få fat på dem. Alt dette skal være i orden før at du får et godkendt våbenskab.

Godkendt våbenskab – Hvilket våbenskab skal du vælge?

Når det kommer til at du skal vælge et godkendt våbenskab, så er det vigtigt at du ikke kun tænker på de behov som du har lige nu, men også på dem som du evt. kunne få på længere sigt. Derfor er det en god ide at gøre dig tanker omkring, om din samling af våben skal udvides over tid. Kunne du godt tænke dig at vide mere? Så kan du altid hoppe ind på siden og læse mere omkring et godkendt våbenskab.